miercuri, 16 februarie 2011

Moartea, in concediu fortat ! Oamenii de stiinta au gasit elixirul vietii ...


Un "cocteil" de aminoacizi care ajuta organismul sa produca mai multe proteine a marit durata de viata a soarecilor de laborator cu 12%.



Cercetatorii cred ca elixirul ar putea fi benefic si in cazul oamenilor, in special in cel al bolnavilor sau varsticilor.

In cadrul experimentului, efectuat de specialistii de la Universitatea din Milano, Italia, soarecilor sanatosi de varsta mijlocie li s-a dat sa bea apa tratata cu trei animoacizi diferiti. Acestia au trait semnificativ mai mult decat cei din aceeasi categorie, care au fost hraniti in mod normal.

Soarecii tratati cu aminoacizi au trait 869 de zile, in timp ce ceilalti numai 774. Diferenta este de 12%.

Rozatoarele nu numai ca au trait mai mult, dar organismul lor a trecut si prin schimbari biologice: energia la nivel celular s-a marit, iar efectele daunatoare de oxidare produse de moleculele distructive numite radicali liberi au fost reduse considerabil. Soarecilor tratati cu „elixirul vietii” li s-a imbunatatit si sistemul muscular.

Anul trecut, oamenii de stiinta au aratat ca aceiasi aminoacizi, leucina, izoleucina si valina, ar putea mari durata de viata a drojdiei monocelulare.

Concluziile studiului au fost publicate in jurnalul de medicina Cell Metabolism (n.r. Metabolism Celular). Cercetatorii cred ca aminoacizii ar putea fi benefici in special pentru oamenii in varsta sau bolnavi, mai ales pentru cei care sufera de boli de inima, boli cronice sau au probleme cu plamanii. In plus, i-ar putea ajuta si pe cei care simt ca nu au destula energie.

Pana ca „elixirul” sa devina disponibil tuturor, cercetatorii trebuie sa studieze efectul animoacizilor si pe subiecti umani. Insa, deocamnada, companiile producatoare de medicamente nu sunt foarte interesate sa finanteze astfel de experimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai vizualizate postări